Matematik

Determinant

01. juli 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med denne opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2023 af jl9

#0 Hvad får du determinanten, udtrykt ved t, til at være?

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/determinant


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juli 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\& t=5\\\\&&\textup{Areal}=\begin{Vmatrix} 2\cdot 5 &-4 \\ 3 &6 \end{Vmatrix}=\left | 10\cdot 6-3\cdot (-4) \right |=\left | 72 \right |=72 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{2.}\\&\overrightarrow{a}\parallel \overrightarrow{b}\\\\&&\textup{Determinant}=\begin{vmatrix} 2t &-4 \\ 3& 6 \end{vmatrix} =0\\\\&&2t\cdot 6-3\cdot (-4)=0\\\\&& 12t+12=0\\\\&& t+1=0\\\\&&t=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2023 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{3.}\\&\overrightarrow{a}\perp \overrightarrow{b}\\\\&&\textup{Skalarprodukt}=\begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -4\\6 \end{pmatrix}=0\\\\&& 2t\cdot (-4)+3\cdot 6=0\\\\&& -8t+18=0\\\\&& t=\frac{9}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.