Matematik
tilbud vaskepulver rabat
03. juli 2023 af
shain
-
Niveau: 9. klasse
I Rema, der tilbud på vaskepulver. Efter tilbud koster en kasse vaskepulver 80 kr.
Tilbudsprisen er 2/3 af den oprindelige pris.
Beregn hvad kassen med vaskepulver kostede før tilbuddet.
Siger man 80*2/3 = 53 kr og lægger 80 til
80 kr. + 53 kr. = 133 kr.
eller tar man og Siger 80*3/2= 240 kr.?
Tilbudsprisen er 2/3 af den oprindelige pris.
Beregn hvad kassen med vaskepulver kostede før tilbuddet.
Siger man 80*2/3 = 53 kr og lægger 80 til
80 kr. + 53 kr. = 133 kr.
eller tar man og Siger 80*3/2= 240 kr.?
Svar #1
03. juli 2023 af Sveppalyf (Slettet)
Hvis vi kalder den oprindelige pris for x, så har vi at
2/3 * x = 80
Vi kan så isolere x:
2/3 * x = 80 <=>
x = 80 / (2/3) <=>
x = 80 * 3/2 <=>
x = 120
Skriv et svar til: tilbud vaskepulver rabat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
