Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen HJÆLP PLZZ

20. august kl. 14:42 af linehh98 - Niveau: A-niveau

Hej er  der nogen der kan hjælpe med de her to opgaver helst i geogebra 

I et koordinatsystem i planen er givet to punkter C(-1,4) og P(2,8)

a) Opskriv en ligning for den cirkel, der går gennem P og har centrum i C

En linje i planen er givet ved Parameterfremstillingen 

(x,y)=(-3,15)+t*(1,7),t∈R

b) Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august kl. 15:02 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} \textup{Cirklens ligning}:(x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2 \\ \bigl(x-(-1)\bigr)^2+\bigl(y-4\bigr)^2 &= \textup{afst}(C,P)^2 \\ \end{align*}

Afstandsformlen er formel (69).

Kontrol: Afsæt de to punkter og brug kommandoen: Cirkel(<Punkt>, <Punkt>), hvor centrum er det første punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august kl. 15:50 af ringstedLC

b) Udled koordinatfunktionerne af parameterfremst., indsæt dem i cirklens ligning og løs den for t.

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \binom{-3}{15}+t\cdot \binom{1}{7}\;,\;t\in\mathbb{R} \\ x(t) &= -3+t \\ y(t) &= 15+7t\\ r^2 &= \bigl(x(t)+1\bigr)^2+\bigl(y(t)-4\bigr)^2\Rightarrow t=\left\{\begin{matrix} t_1\\t_2\end{matrix}\right. \end{align*}

De to løsninger indsættes for at bestemme skæringerne:

\begin{align*} S_1=\bigl(x(t_1), y(t_1)\bigr) &,\;S_2=\bigl(x(t_2), y(t_2)\bigr) \end{align*}


Svar #4
20. august kl. 22:52 af linehh98

Tusind tak for hjælpen det sætter jeg stort pris på????:))


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august kl. 12:33 af StoreNord

????    bare en anden gang.    :-)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen HJÆLP PLZZ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.