Matematik

Bestemme a (eksponentiel funktion)

21. august 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med opgave a i det følgende vedhæftede?

Hvilken formle skal man bruge?

Og jeg ønsker at det ikke er flere, der siger noget vidt forskelligt, da det altså ikke hjælper på nogen måde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2023 af peter lind

Brug at halveringstiden er ln(0,5)/ln(a)

sæt f(t) = 0,78 og b=1, Løs den heved fremkomne ligning


Svar #3
22. august 2023 af SkolleNørd

#2
Brug at halveringstiden er ln(0,5)/ln(a)

sæt f(t) = 0,78 og b=1, Løs den heved fremkomne ligning


Jeg bruger maple, så kan du sige hvordan man gør brug af det i maple?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2023 af peter lind

Jeg kender ikke maple. En hvilken som helst lommeregner, regneark eller lignende kan klare det. Sandsynligvis skal du bare taste ind som det står, dog med værden af a og ikke a.

Du kan evt. søge i hjælpefunktionen


Svar #5
23. august 2023 af SkolleNørd

#4

Jeg kender ikke maple. En hvilken som helst lommeregner, regneark eller lignende kan klare det. Sandsynligvis skal du bare taste ind som det står, dog med værden af a og ikke a.

Du kan evt. søge i hjælpefunktionen

hvor får du 0,78 fra?

¨


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2023 af peter lind

I opgaveteksten under spørgsmål a er der angivet at 78%=0,78 er den mængde der ikke er henfaldet


Svar #7
23. august 2023 af SkolleNørd

#6

I opgaveteksten under spørgsmål a er der angivet at 78%=0,78 er den mængde der ikke er henfaldet

ja, men jeg skal have hjælp til opgave a, hvor jeg ikke må gøre brug af informationer, som jeg får under spørgsmål b. Kan du fortælle mig hvilken formel der skal bruges til at beregne a specifitkt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2023 af peter lind

Det står i første linje i #3

der står at du skal bruge at halveringstiden er ln(0,5)/ln(a)


Skriv et svar til: Bestemme a (eksponentiel funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.