Kemi

Redoxtitrering

10. september kl. 13:03 af Luna27 - Niveau: C-niveau

Hej jeg ved ikke om jeg har afstemt redoxreaktionen ordenligt i opgave a) og jeg kan ikke rigtig huske eller finde noget jeg forstår så jeg kan løse de andre opgaver og jeg skal aflevere det hele idag så det haster. Tak på forhånd

En redoxtitrering bliver udført med af Iodid ioner (I-) med dichromate (Cr2O72-). Der sker en redoxreaktion mellem de to, som danner Iod (I2) og chrom(III) (Cr3+). Reaktionen bliver udført i en sur opløsning.

a) Opskriv og afstem den beskrevne redoxreaktionen

1. 2 I- + Cr2O72- → I2 + 2 Cr3+ + 7 O2- (sur opløsning)

Der skal tilsættes 20 mL af en 0,125M opløsning af dichromate (Cr2O72-) til en 100 mL opløsning af Iodid ioner (I-) for at ækvivalenspunktet nås.

b) Hvor mange mol Cr2O72- er der tilsat?

n(Cr2O72-) =

20????

c) Hvad er den ækvivalente mængde iodid? n(I-) =

d) Hvad var start koncentrationen af iodid? [I-] =


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september kl. 13:06 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} \\& 6\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\,Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;7\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: Redoxtitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.