Fysik

Hvor stor er posens varmekapacitet?

23. september kl. 17:22 af Jules702 - Niveau: B-niveau

Varmekapaciteten af en varme/kulde-pose skal måles. Først opvarmes posen til 53,9 ?, hvorefter den lægges ned i en beholder med 1,31 kg vand, ved temperaturen 15,1 ?. I løbet af nogle minutter opnår posen og vandet en fællestemperatur på 24,0 ?.

a) Hvor meget energi har posen afgivet til vandet?

Jeg har udregnet det til 48758 J

b) Hvor stor er posens varmekapacitet?

Bliver det 1631 J/K ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september kl. 18:27 af ringstedLC

a)

\begin{align*} E_{afg} &= m\cdot c\cdot \Delta T_1 &&,\;\Delta T_1=\bigl(24-15.1\bigr)\,^{\circ}\textup{C} \\ E_{afg} &= 48758\,\textup{J} \end{align*}

b)

\begin{align*} E_{afg} &= C\cdot \Delta T_2 \\ C &= \frac{E_{afg}}{\Delta T_2} &&,\;\Delta T_2=\bigl(53.9-24\bigr)\,\textup{K} \\ C&=1631\,\tfrac{\textup{J}}{\textup{K}} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor stor er posens varmekapacitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.