Fysik

Find længden af den vandfyldte beholder

24. september kl. 18:06 af Migne05 - Niveau: A-niveau

Hej alle. Vi har i min klasse en aflevering for, hvor jeg er i tvivl om min besvarelse på en opgave. Min besvarelse er vedhæftet. Håber jeg kan få et svar på min undren, tak på forhånd!

Her er et billede af opgaven:

Vedhæftet fil: Studieportal spørsmål.pdf

Svar #1
24. september kl. 18:08 af Migne05

Kan så se, at billedet ikke blev uploadet, men vil forsøge at vedhæfte det her så... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september kl. 19:29 af peter lind

Oplys om hele opgaven. Der er noget information som mangler


Svar #3
24. september kl. 19:40 af Migne05

Jeg er rimeligt sikker på, at informationen på billedet er det eneste nødvendige information, men her er hele opgaven ihvertfald


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september kl. 19:48 af peter lind

Det er differencen mellem de 2 længder


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september kl. 20:11 af jl9

#4 Mener du både frem og tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september kl. 21:02 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september kl. 21:02 af ringstedLC

#0: Din metode og opgaveteknik er ikke rigtig:

- Målingen m. vandbeholder (2.128 m) foregår ikke kun igennem vand, men gennem vand og luft. 

- Du bruger afrundede værdier fra mellemregninger til at beregne resultatet.

Desuden bruges vakryl, - den er væsentligt lavere end vvand 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september kl. 21:02 af ringstedLC

c) Målingen m. vandbeh., hvor afst.-måleren "tror", at mediet er luft:

\begin{align*} \frac{s_v}{v_v}+\frac{s_l}{v_l} &= \frac{2.128\,\textup{m}}{v_l} \\ \frac{s_v}{v_v}+\frac{1.999\,\textup{m}-s_v}{v_l} &= \frac{2.128\,\textup{m}}{v_l} \\ \frac{s_v}{v_v}-\frac{s_v}{v_l} &= \frac{\bigl(2.128-1.999\bigr)\textup{m}}{v_l} \\ s_v-s_v\,\frac{v_v}{v_l} &= \frac{v_v\,0.129\,\textup{m}}{v_l} \\ s_v\,\left(1-\frac{v_v}{v_l} \right ) &= \\ s_v &= \frac{v_v\,0.129\,\textup{m}}{v_l\,\left(1-\frac{v_v}{v_l} \right )} \\ &= \frac{v_v\,0.129\,\textup{m}}{v_l-v_v} \\ s_v &= \frac{{\color{Red} 2.26}\cdot 10^8\,\textup{m}\,\textup{s}^{-1}\cdot 0.129\,\textup{m}} {\bigl(3-2.26\bigr)\cdot 10^8\,\textup{m}\,\textup{s}^{-1}}=\frac{2.26\cdot 0.129\,\textup{m}} {0.74}=0.39\,\textup{m}\\ \end{align*}


Skriv et svar til: Find længden af den vandfyldte beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.