Kemi

ligevægt

25. september kl. 22:43 af saliey - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg har den her opgave som jeg har selv prøvet at løse men har en fornemelse af at resultatet er forkert. 

ΔG° = -R*T*ln(K)


Betragt følgende reduktion af gasformig SO2: 

3H_2(g) +SO_2(g) →H_2S_g+2H_20_(l)


hvor ΔG° er bestemt til -207,6 kJ/mol ved 298K 
 
1) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen.  

ΔG° = -207,6 kJ/mol * 1000 J/kJ = -207600 J/mol
Nu kan vi indsætte disse værdier i ligningen og isolere K:
-207600 J/mol = -8,314 J/(mol·K) * 298 K * ln(K)
Først skal vi isolere ln(K):
ln(K) = -207600 J/mol / (-8,314 J/(mol·K) * 298 K)
ln(K) ≈ 83,7917122
Nu kan vi finde K ved at tage eksponentialen af begge sider:
K = e^(ln(K))
K ≈ e^83,7917122
K ≈ 2,45


Svar #1
25. september kl. 22:48 af saliey

eller måske hedder det

K ≈ 2.4562821*10^36


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september kl. 23:06 af ringstedLC

Det er ihvertfald resultatet af din beregning, dog bør det afrundes til fx 2 decimaler.

\begin{align*} K &= e^{\frac{-207600}{-8.314\,\cdot\,298}}=2.4{\color{Red} 6}\cdot 10^{36} \end{align*}


Svar #3
26. september kl. 11:21 af saliey

tak for svaret. Men er den metode jeg har brugt rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september kl. 20:54 af ringstedLC

#3: Dét må du håbe på, at fx mathon finder tid til at svare på. Jeg så bare den oplagte regnefejl i #0.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september kl. 21:28 af ringstedLC


Svar #6
26. september kl. 23:27 af saliey

Tak for det


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.