Matematik

Afkøling af oliefyret

27. september kl. 08:59 af Haroon - Niveau: A-niveau

Jeg beder om hjælp til denne projekt opgave. Jeg har været væk i et stykke tid pga. af ubestemmelige grunde,så har ikke kunne helt følge med i undervisningen. Det haster lidt med tiden, da det skal afleveres i aften, så det kunnne være ret hvis nogle gider hjælpe med det. Tak på forhånd. Filen vedhæfter jeg


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september kl. 09:12 af Moderatoren

Du bliver nødt til at beskrive, hvad du skal have hjælp til. 

Du kan starte med dine problemer med spørgsmål 1.


Svar #2
27. september kl. 09:14 af Haroon

Jeg kan ik helt finde ud af hvordan jeg skal komme frem til indetemperaturet ved kl.16:00, altså opg 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september kl. 09:15 af Moderatoren

Har du prøvet at sætte oplysningerne ind i formlen?


Svar #4
27. september kl. 09:19 af Haroon

Det har jeg men jeg kan ikke få det til at give mening, da jeg er lidt forvirret med det der "d"


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september kl. 22:58 af ringstedLC

#4: Newton afkølingslov er en forskudt (aft.) eksponentialfunktion.

\begin{align*} \frac{\mathrm{d} T}{\mathrm{d} t}=T'(t) &= -k\bigl(T-T_0\bigr) \\ &= kT_0-kT \\ y' &= b-a\cdot y\Rightarrow y=\tfrac{b}{a}+c\cdot e^{-a\,x} &&\textup{formel (177), STX A} \\ T(0) &= 20 \Rightarrow c=... \\T(6) &= 12\Rightarrow k=... \\T(t) &= (...) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september kl. 22:58 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{1.}\\ T(16) &= ...\\\textbf{3.}\\ T(t) &= 15 \Rightarrow t=... \\\textbf{4.}\\ \frac{\mathrm{d} T}{t_2-t_1} &= -k\bigl(T-T_0\bigr) \\ \mathrm{d} T &= -k\bigl(T-T_0\bigr)\cdot (t_2-t_1) \end{align*}


Skriv et svar til: Afkøling af oliefyret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.