Matematik

Mængden af vand udfra V = -12 • t + 600

27. september kl. 13:40 af Amalie101207 - Niveau: B-niveau
i en model kan mængden af vand i en beholder beskrives ved sammenhængen V = -12 • t + 600

Hvor V er vandmængden målt i liter og t er tiden målt i minutter

a) Forklar betydningen af konstanterne i modellen

b) Beregn hvor meget vand der er i beholderen efter 30 minutter

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september kl. 13:50 af mathon

\small \textbf{a)}

Til tiden  t = 0
indeholder vandbeholderen
                                                  \small V=-12\cdot 0+600=0+600=600\;\mathrm{liter}
dvs
          konstanten 600 angiver antal liter iden udløbet begynder.

For hvert minut mindskes vandmængden med 12 liter.
dvs
          konstanten -12 angiver antal liter udløb pr. minut.

                                
       


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september kl. 18:15 af ringstedLC

b) Indsæt "30" på 's plads.

NB. Opdater din profil!


Skriv et svar til: Mængden af vand udfra V = -12 • t + 600

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.