Matematik

Differentialligning

29. september kl. 18:29 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Er der en, der kan hjælpe mig med at forstå, hvordan jeg løser dette spørgsmål. 

Håber, der er en, der kan hjælpe. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september kl. 19:34 af peter lind

Du kan bruge dit CAS værktøj eller en af formlerne 175 eller 180 side 29 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september kl. 19:39 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september kl. 20:21 af ringstedLC

b) 

\begin{align*}\textup{formel (180)}: \\ y'+a(x)\cdot y &= b(x) &\Rightarrow y &= e^{-A(x)}\int\!b(x)\cdot e^{-A(x)}\,\mathrm{d}x+c\cdot e^{-A(x)} \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ b(x) &= 0 &\Rightarrow y &= c\cdot e^{-A(x)} \;,\;e^{-A(x)}\int\!0\cdot e^{-A(x)}\,\mathrm{d}x=0 \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ a(x) &= -(8x+4) &\Rightarrow -A(x) &= -\! \int\!-\bigl(8x+4\bigr)\mathrm{d}x \\ f(0)=5 &= c\cdot (...) &\Rightarrow c &= ... \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september kl. 09:34 af mathon

\begin{align*}\textup{formel (180)}: \\ y'+a(x)\cdot y &= b(x) &\Rightarrow y &= e^{-A(x)}\int\!b(x)\cdot e^{-A(x)}\,\mathrm{d}x+c\cdot e^{-A(x)} \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ b(x) &= 0 &\Rightarrow y &= c\cdot e^{-A(x)} \;,\;e^{-A(x)}\int\!0\cdot e^{-A(x)}\,\mathrm{d}x=0 \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ a(x) &= -(8x+4) &\Rightarrow -A(x) &= -\! \int\!-\bigl(8x+4\bigr)\mathrm{d}x \\ f(0)=5 &= c\cdot (...) &\Rightarrow c &= ... \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september kl. 09:46 af mathon

Ups #15

\small \small \begin{align*}\textup{formel (180)}: \\ y'+a(x)\cdot y &= b(x) &\Rightarrow y &= e^{-A(x)}\int\!b(x)\cdot e^{{\color{Red} +}A(x)}\,\mathrm{d}x+c\cdot e^{-A(x)} \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ b(x) &= 0 &\Rightarrow y &= c\cdot e^{-A(x)} \;,\;e^{-A(x)}\int\!0\cdot e^{{\color{Red} +}A(x)}\,\mathrm{d}x=0 \\ y'-(8x+4)\cdot y &= 0 \\ a(x) &= -(8x+4) &\Rightarrow -A(x) &= -\! \int\!-\bigl(8x+4\bigr)\mathrm{d}x \\ f(0)=5 &= c\cdot (...) &\Rightarrow c &= ... \end{align*}


Svar #6
30. september kl. 16:45 af laurahansen4343

TAk!


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.