Matematik

Hjælp

03. oktober kl. 00:39 af David93 (Slettet) - Niveau: 9. klasse





(Jeg skal finde kilo prisen på 2,5kg og prisen er 19,95kr)



Spørgsmålen fra min lærer

Du skal finde kiloprisen for kartofler, når 2,5 kg koster 19,95 kr. Hvilken regningsart skal du bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober kl. 01:06 af MentorMath

Hej,

Kiloprisen findes ved at løse ligningen

2,5·x = 19,95.

Regningsarten er division, da:

2,5·x = 19,95 ⇔ x = 19,95/2,5 = 7.98 (prisen pr. kilogram kartofler) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober kl. 09:07 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \frac{19.95}{2.5}\textup{ forl\ae nges med 4}\\\\ \frac{19.95\cdot 4}{2.5\cdot 4}=\frac{\left ( 20-0.05 \right )\cdot 4}{10}=\frac{80-0.20}{10}=\frac{79.80}{10}=7.98 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.