Matematik

Lineær programmering

03. oktober 2023 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Er f max i denne opgave altså størst mulig dækningsbidrag (20,50) og hvor stort dette dækningsbidrag er 22.220kr. 

Er der en, der kan hjælpe?

Mange tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2023 af Anders521

#0 Nej.

Gerne vis din udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2023 af M2023

#0. Indsætter beskåret billede.

Vedhæftet fil:2077859.png

Svar #3
03. oktober 2023 af laurahansen4343

hvordan finder jeg det så?


Svar #4
03. oktober 2023 af laurahansen4343

er der en, der kan vise mig udregningerne for at finde f max. Har prøvet og fundet ulighederne. Men har burg for et ordenligt indblik i hvordan man udregner det. 

PS. det er blot øvelse ikke en aflevering, så i er velkomne til at hjælpe løs:TAK


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2023 af M2023

#3. Du siger antal slalomski er x og antal langrendsski er y.

For tidsforbruget gælder:

Udskæring: 2x + 2y ≤ 140 ⇔ y = 70 - x

Formgivning: x + 2y ≤ 120 ⇔ y = 60 - 0,5x

Færdiggørelse: 3x + y ≤ 150 ⇔ y = 150 - 3x.

Samlet dækningsbidrag: DB(x,y) = 360x + 300y

Linjen for DB er y = -1,2x. Denne linje parallelforskydes til man når det fjerneste punkt fra (0,0) i polygoniet, der skæres af linjen. Koordinaterne for dette punkt indsættes i formlen for DB(x,y). Dette giver følgende løsning i Geogebra:

Svaret er 40 slalomski og 30 langrendsski.

Vedhæftet fil:DB-ski.png

Svar #6
03. oktober 2023 af laurahansen4343

Hvad satte du lighed hinanden for at få 40 slalomski og 30 langrendsski?

Udskæring og formgivning?


Svar #7
03. oktober 2023 af laurahansen4343

og hvordan laver man opgaven uden at benytte hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2023 af M2023

#6

Jeg lavede bare grafen og så mig frem til resultatet.


Skriv et svar til: Lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.