Matematik

Brøker

03. oktober 2023 af Notisaa - Niveau: 7. klasse

Skriv 3 forskellige brøknavne til 2/4
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2023 af MentorMath

Hej,

Har du mulighed for, at nævne sammenhængen/hvad der menes med begrebet brøknavn?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{2}{4} &=\textup{to fjerdedele} \\ \frac{2}{4} &= \frac{2\cdot n}{4\cdot n} \\ \textup{Eksempel}:\\ \frac{2}{4} &= \frac{2\cdot 2}{4\cdot 2}=\frac{4}{8}=\textup{fire ottendedele (fire 8.\,dele)}\end{align*}

Tælleren er et mængdetal og nævneren er et ordenstal.

\begin{align*} \textup{Undtagelse}:\\\frac{(...)}{2} &\;{\color{Red} \neq }\;\textup{(...) toendedele el.\,(...) andendele} \\ \frac{(...)}{2} &=\textup{(...) halv(e)} \\ \textup{Eksempel}:\\ \frac{1}{2} &= \textup{en halv}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2023 af SuneChr

1/2 = 2/4 = 3/6 = ... = n/(2n)             Der er åbenbart et ubegrænset antal navne til brøken 2/4


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.