Matematik

Bestem hældning til f(x) i punktet (-1,4)

11. oktober 2023 af Morerbedst - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgaven, hvor jeg skal antage, at f(x) = 4x^2

Jeg har illustreret f(x) som en parabel

Jeg skal nu bestemme hældningen til f(x) i punktet (-1,4), men hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2023 af ringstedLC

Hældningen er lig med differentialkvotienten:

\begin{align*} f(x) &= 4x^2 \\ f'(x) &= (...) \\ f'(-1)=\textup{h\ae ldning}_{\,-1} &=... \end{align*}


Svar #2
11. oktober 2023 af Morerbedst

f'(x) = 8x?


Svar #3
11. oktober 2023 af Morerbedst

og er f'(-1) så lige med -8,, som er = hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2023 af ringstedLC

#3 Korrekt. Se at hældningen i punktet (-1, 4) = -8 ved at lægge en "lineal", så den tangerer grafen.


Svar #5
11. oktober 2023 af Morerbedst

Tusine tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem hældning til f(x) i punktet (-1,4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.