Matematik

Opstil en differentialligning

19. oktober 2023 af Bowin - Niveau: A-niveau

Hej 

Kan i hjælpe mig med dette:

I en model for væksten af en bestemt fisk betegner l(t) fiskens længde (målt i cm) til tiden t (målt i uger). Den hastighed, hvormed l(t) vokser til tiden t, er proportional med fiskens længde og omvendt proportinal med fiskens længde om omvendt proportional med (1+t)^2 

Opstil en differentialligning - jeg er lidt lost her...?

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2023 af SuneChr

Jeg antager, at differentialligningen må se sådan ud:

\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\, l(t)=\frac{l(t)}{(1+t)^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2023 af mathon

             \small \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\, l(t)=k\cdot \frac{l(t)}{(1+t)^{2}}


Skriv et svar til: Opstil en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.