Matematik

Forklaring for graf og differentialregning (MAPLE!)

21. oktober 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej
Er der nogle der kan hjælpe med opgave b og c?

Det er vel ikke sandt, at svaret er 0 meter til b.

8VIGTIGT: skal laves i maple


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2023 af ringstedLC

b) Nej, det er det ikke. Ved afstanden 0 m er højden 1.5 m i flg. data.

Du skal finde modellens positive rod.


Svar #3
21. oktober 2023 af SkolleNørd

#2

b) Nej, det er det ikke. Ved afstanden 0 m er højden 1.5 m i flg. data.

Du skal finde modellens positive rod.

okay vr. b, er det så fint ud fra tabellen, eller hvordan kan man vise det udfra graffen? og hvad med c? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2023 af ringstedLC

b) Løs ligningen:

\begin{align*} f(x) &= 0\;,\;x>0 \end{align*}

c) Løs ligningen:

\begin{align*} f'(x_0)=0 \Rightarrow x_0 &= ... \\ f(x_0) &= ... \end{align*}


Svar #5
21. oktober 2023 af SkolleNørd

#4

b) Løs ligningen:

\begin{align*} f(x) &= 0\;,\;x>0 \end{align*}

c) Løs ligningen:

\begin{align*} f'(x_0)=0 \Rightarrow x_0 &= ... \\ f(x_0) &= ... \end{align*}

forstår ikke hvordan man laver c i maple


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2023 af ringstedLC

Løs ligningen og indsæt x0 i f(x)

Dine problemer med at bruge Maple til så almindelige opgaver som at løse en ligning må kunne klares ved at studere manualen og/eller finde en god video fx på YouTube.


Svar #7
22. oktober 2023 af SkolleNørd

#6

Løs ligningen og indsæt x0 i f(x)

Dine problemer med at bruge Maple til så almindelige opgaver som at løse en ligning må kunne klares ved at studere manualen og/eller finde en god video fx på YouTube.

hvad er x_0?


Svar #8
22. oktober 2023 af SkolleNørd

#6

Løs ligningen og indsæt x0 i f(x)

Dine problemer med at bruge Maple til så almindelige opgaver som at løse en ligning må kunne klares ved at studere manualen og/eller finde en god video fx på YouTube.

hvad er x_0?

Jeg er lige begyndt på differentialregning, så det er mere detder ikker giver en skid mening.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2023 af ringstedLC

x0 er netop dén værdi af x som løsning af ligningen giver, altså en bestemt x-værdi.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2078856#2078909 vises hvordan et polynomium differentieres.

Se eventuelt mere om diff.-regning på webmatematik.dk


Skriv et svar til: Forklaring for graf og differentialregning (MAPLE!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.