Matematik

op2 - svømningstid og svømmealder - finde den korrekte værdi af x-aksen & y-akse

20. oktober 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

ER der nogle der kan fortælle mig om de er enig med mig i opgave c, hvor jeg skal besvare noget ud fra en graf som jeg har tegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2023 af MentorMath

Hej,

Det er ikke helt rigtigt, men du viser klar forståelse.

Du skal huske at tage højde for, at funktionen er defineret for t i [12, 30]. Hvis du kigger på en funktion med samme forskrift, men med en anden definitionsmængde, fx de reelle tal, er det ikke den samme funktion længere.

Det ser ud som om at grafen aftager, har minimum omkring t = 22 og så vokser igen. Vi kan finde grafens minimum (den alder, der har den korteste svømmetid over 400 m) ved at bestemme et udtryk for den afledede funktion, sætte udtrykket lig med nul og løse for t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2023 af MentorMath

I Nspire:


Svar #3
21. oktober 2023 af SkolleNørd

#2

I Nspire:

Jeg får da ikke nogle svar som svarer til det samme som dig (dog i maple)???


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2023 af ringstedLC

Du har glemt at differentiere p!


Svar #5
21. oktober 2023 af SkolleNørd

#4

Du har glemt at differentiere p!

altså solve(p(t)=-0.01765*t^3 + 1.409*t^2 - 36.45*t + 534.6,[t])

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2023 af ringstedLC

Man kan ikke "solve" (≈ løse) en funktionsforskrift. "Solve" bruges til at løse ligninger!


Svar #7
21. oktober 2023 af SkolleNørd

#4

Du har glemt at differentiere p!

hvordan ''differentiere'' man? altså p i denne situation.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2023 af ringstedLC

Med formlerne:

\begin{align*} p'(t) &= \bigl(-0.01765\,t^3\bigr)'+\bigl(1.409\,t^2\bigr)'-\bigl(36.45\,t\bigr)'+0 &&\textup{formel (123), (124) og (128)} \\ \bigl(k\cdot f(x)\bigr)' &= k\cdot \bigl(f(x)\bigr)' &&\textup{formel (122)} \\ \bigl(x^{a}\bigr)' &= a\cdot x^{a\,-\,1} &&\textup{formel (133)} \end{align*}

eller med CAS!


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2023 af ringstedLC

I modsætning til #1 mener jeg ikke, at du udviser "klar forståelse" for opgaven, da du:

- tegner grafen uden at tage hensyn til funktionens kriterie/def.-mængde.

- aflæser et ca.-resultat af grafen selvom forskriften er kendt og bruger dette som en "konklusion".

- tilsyneladende ikke reflekterer over, at mandlige elitesvømmere på 50+ burde kunne vinde alle medaljerne.


Skriv et svar til: op2 - svømningstid og svømmealder - finde den korrekte værdi af x-aksen & y-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.