Matematik

hjælp

22. oktober 2023 af lea09 - Niveau: 8. klasse

En rype vejer 500 g. En hare vejer 2 kg. Hans udstyr til jagten inkl. forplejning vejer 42 kg.
Pavia skyder 15 harer.

hvor mange ryper han må skyde for at hans samlede bagage bliver 90 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2023 af ringstedLC

Opstil en ligning, hvor x = antal ryper:

\begin{align*} \textup{Udstyr}+15\cdot 2\,\textup{(kg)}+x\cdot 0.5\,\textup{(kg)} &= \textup{Samlet bagage} \\ 42\,\textup{(kg)}+30\,\textup{(kg)}+0.5\cdot x\,\textup{(kg)} &= 90\,\textup{(kg)} \\ x &= ...\,\textup{ryper} \end{align*}

NB. Skriv beskrivende/sigende titler!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2024 af Medina3672

0,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2024 af ringstedLC

 #2

\begin{align*} \textup{V\ae gt af \textit{x} ryper} &= 90-42-30 \\ x\cdot 0.5 &= 18 \\ x &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.