Matematik

andengradspolynomium

24. oktober 2023 af guddiii - Niveau: A-niveau

Under den kolde krig anvendtes en bestem type mellemdistanceraketter med en rækkevidde |PQ|på 2400 km og en maksimal højde på 560 km.

Rakettens bane kan besrives som en graf for et andengradspolynomium.
f(x)=ax^(2)+bx+c

Hvor x er den vandrette afstand fra affyringsstedet (målt i km), og f(x) er rakettens højde over jorden (målt i km).

a) Bestem en forskrift for f.


b) Bestem kurvelængden af grafen fra P til Q.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2023 af peter lind

Ved starten og slutningen er højden = 0 så

f(0) = f(2400) = 0

Det er en parabel så maksimum af højden nås halvvejs i banen så

f(1200) = 560

sæt det ind i andengradsligningen og du får 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.