Biologi

ligningen for saltkoncentration

25. oktober 2023 af yuyu2 - Niveau: C-niveau

4. Indsæt ligningen for den lineære regression. Indsæt beregningerne af saltkoncentrationen i den fejlblandende rehydreringsvæske og forklar med ord, hvordan har du beregnet saltkoncentrationen.

Y værdi: -8,358x

X værdi: 5,0838

y = -8,358x + 5,0838

R² = 0,9883

Saltkoncentrationen findes hvor der skæres på x aksen, cirka (6,0) til (6,5)

 = 2,6

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af det her mit gæt er.

y = -8,358x + 5,0838

2,6 = -8,358x + 5,0838

Nu kan vi løse for 'x':

-8,358x = 2,6 - 5,0838

-8,358x = -2,4838

Nu dividerer vi begge sider med -8,358 for at isolere 'x':

x = -2,4838 / -8,358

x ≈ 0,2972


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2023 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll}\textup{Sk\ae ring med x-aksen:}\\&& 0=-8.358x+5.0838\qquad \\\\&& 8.358x=5.0838\\\\&& x=\frac{5.0838}{8.358}\\\\ &&x=0.608 \end{}


Svar #2
25. oktober 2023 af yuyu2

det forstår jeg altså ikke... saltkoncentrationen skal jov være på ca. 2,6 procent 

y = -8,358x + 5,0838

y = -8,358 * 0,608 + 5,0838

y ≈ -5,088624 + 5,0838

y ≈ 0,004176

0,4176%. 


Skriv et svar til: ligningen for saltkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.