Matematik

Hjælp til, hvordan opg løses?

08. november 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Hej. Er helt forvirretet ift. en opgave i min matematik afl.
Nogen der kan hjælpe? Hvad er det præsis, de vil have, jeg skal vise?

Billede vedhæftet
Mange tak :-)
Vedhæftet fil: IMG_0481.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{For en eksponentiel}\\ \textup{funktion g\ae lder:}\\&f\left ( x_o+n\cdot T_{2} \right )=2^n\cdot f(x_o)\qquad n\in \mathbb{N}\\\\ \textup{her:}\\&f\left ( 0+n\cdot 2 \right )=2^n\cdot f(0)\\\\& \\&f\left ( n\cdot 2 \right )=2^n\cdot 4\\\\ \textup{efter 14 dage:}\\& f\left ( 7\cdot 2 \right )=2^7\cdot 4\\\\& f(14)=512 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2023 af mathon

                                 \begin{array}{llllllll}&&&&&& \begin{array}{|c|c|} \textbf{antal dage}&\textbf{antal smittede}\\ \hline 0&4\\ \hline 2&8\\ \hline 4&16\\ \hline 6&32\\ \hline 8&64\\ \hline 10&128\\ \hline 12&256\\ \hline 14&512\\ \hline \end{} \end{}


Svar #4
09. november 2023 af hfstudentt

kan godt se, at det er korrekt, men hvordan er du kommet frem til det. Har du bare sagt, at der fx efter 4 dage er (8*2)= 16 smittede. Altså ved, at tage og gange den fordoblingstid på 2 dage med de antal smittede der var dagen inden?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2023 af mathon

ved brug af:
                            \small f(n\cdot 2)=2^n\cdot 4\qquad n\in\mathbb{N}_0\;


Skriv et svar til: Hjælp til, hvordan opg løses?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.