Matematik

Bestem kooridinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og y-aksen.

15. november kl. 18:09 af lepidoptera - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Er gået lidt i stå, da jeg ikke kan huske hvordan man finder skæringspunktet i Maple

____________________________________________

En linje l er givet ved parameterfremstillingen 

(x,y)=6,5)*t*(3,1)

b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og y-aksen. 

___________________________________________

Hvordan gør jeg det i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november kl. 18:33 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november kl. 18:40 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&\textup{y-aksens ligning:}\\&& x=0\\&\textup{hvoraf}\\&&6+3t=0\\\\&& t=-2\\&\textup{Sk\ae ringspunkt:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\5+(-2)\cdot 1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\ 3 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november kl. 19:16 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&\overrightarrow{v}\textup{ vinkelret p\aa \ }l\textup{ betyder }\overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} -3\\9 \end{pmatrix}\textup{ vinkelret p\aa \ retningsvektor } \overrightarrow{r}_l=\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}\\\\\\&\textup{Hvad g\ae lder for ortogonale vektorer?} \end{}


Svar #4
15. november kl. 23:16 af lepidoptera

Ej tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem kooridinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og y-aksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.