Kemi

Redoxreaktioner

17. november kl. 22:50 af Luvna - Niveau: B-niveau
Hej, er der nogle der kan forklare hvorfor fx natrium vil have oxidationstallet 0 eller +1 og hvorfor oxygen normalt har 0 eller -2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november kl. 10:07 af mathon

Frit grundstof tideles altid oxidationstrinet 0.

                                     \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Na} \end{}

og begge O i O2
                                         \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}-\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O} \end{}

Ellers tildeles atomerne i molekyler et oxidationstrin, som om atomerne tænkt forekommer som ioner og med ladningsfortegn. Summen af antal•oxidationstrin skal give nul.

I f.eks. 
                                  \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{Na}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{O}\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{H} \end{}

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  \begin{array}{llllll} \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{Na}_2\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{C}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{O}_3 \end{}\\\\&&2\cdot \left ( +1 \right )+1\cdot \left ( +4 \right )+3\cdot \left ( -2 \right )=2+4-6=0 \end{}
                         

                   


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.