Kemi

Omregning fra molær til mg/mL

26. november 2023 af Annefragrønnebakken - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan omregner man fra molær (M) til mg/mL?

Fx 0,00031 M -> (?)  mg/mL 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Du ganger med det opløste stofs molvægt.

Hvis du har en konkret opgave, så skal jeg vise det.


Svar #2
26. november 2023 af Annefragrønnebakken

Det er ift. en rapport med spektofotometri. 

Jeg har regnet stofmængdekoncentration af salisylsyre til 0,00031 M. 

Salicylsyre vejede 255 mg. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Salicylsyre har en molvægt på 138,12 g/mol.

Så en koncentration på 0,00031 M svarer til:

0,00031 mol/L * 138,12 g/mol = 0,043 g/L = 0,043 mg/mL


Svar #4
12. december 2023 af Annefragrønnebakken

Hej

Hvis jeg yderligere skal finde massen af salicylsyre i prøven, hvordan gør man så det?

Altså hvordan går man fra koncentration af salisylsyre til massen af salicylsyre?

PS: massen af acetylsalicylsyre (altså produktet) er 253 mg


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Du tager de 0,043 mg/mL og ganger med rumfanget af opløsningen. Altså

m(salicylsyre) = 0,043 mg/mL * ? mL = ... mg


Svar #6
14. december 2023 af Annefragrønnebakken

#5

Du tager de 0,043 mg/mL og ganger med rumfanget af opløsningen. Altså

m(salicylsyre) = 0,043 mg/mL * ? mL = ... mg

Jeg kender ikke rumfaget :(


Skriv et svar til: Omregning fra molær til mg/mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.