Fysik

HJÆLP - Beregn frekvenserne for fotonerne der udsendes ved overgangene

27. november 2023 af sot - Niveau: B-niveau

Beregn frekvenserne for fotonerne der udsendes ved overgangene

6 til 2

6 til 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2023 af mathon

Formentlig er der tale om hydrogenatomet:

             \begin{array}{llllll} f=c\cdot \frac{1}{\lambda}=c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{m^2}-\frac{1}{n ^2} \right )=\left ( 3.28984\cdot 10^{15}\;\mathrm{Hz} \right )\cdot \left ( \frac{1}{m^2}-\frac{1}{n^2} \right )\quad n>m\quad n,m\in\mathbb{N}\\\\\\\\ f_{6\rightarrow 2}=\left ( 3.28984\cdot 10^{15}\;\mathrm{Hz} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{6^2} \right )=7.311\cdot 10^{14}\;\mathrm{Hz}\\\\ f_{6\rightarrow 3}=\left ( 3.28984\cdot 10^{15}\;\mathrm{Hz} \right )\cdot \left ( \frac{1}{3^2}-\frac{1}{6^2} \right )=2.742\cdot 10^{14}\;\mathrm{Hz} \end{}


Skriv et svar til: HJÆLP - Beregn frekvenserne for fotonerne der udsendes ved overgangene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.