Matematik

Kvadratisk optimering

11. december 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave hvor jeg har følgende ellipse: 4x2-20x+9y2-36y+20=1

Og jeg skal bestemme det frit minimum, som jeg har regnet frem til er i punktet (2.5,2) og nu skal jeg så finde værdien for minimumspunktet. Jeg har fået dette resultat: min(f)=-41 og jeg forstår ikke hvad den værdi fortæller mig? Alt det andet forstår jeg. Jeg har en ellipse og centrum er (2.5,2), men hvad betyder min(f)=-41???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2023 af M2023

#0. Hvordan lyder opgaven?


Svar #2
11. december 2023 af AnnaRit

Dette er opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2023 af M2023

#2. Jeg indsætter billedet.

Har du brugt Hallings formler? Det er ikke sikkert, at funktionsværdierne betyder noget!


Svar #4
11. december 2023 af AnnaRit

åh jeg forstår , tak!!!!


Skriv et svar til: Kvadratisk optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.