Kemi

en person løber i 30 min og forbrænder herved 39 kJ/min i den viste reaktion for omdannelse af 1 mol glukose til carbondioxid og vand. angiv hvor mange gram glukose personen forbrænder ved den fysiske

08. januar kl. 11:30 af fkh66 - Niveau: Universitet/Videregående

Reaktionsligningen lyder: C6H12O6 (aq) + 6 O2 (g) -> 6 CO2 (g) + 6 H2O (I) + 2840 kJ

Svaret giver 72 gram glukose, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar kl. 15:42 af mathon

1 mol glukose = 180.16 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar kl. 15:51 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{forbr\ae nding:}&&\left ( 30\;\mathrm{min} \right )\cdot \left ( 39\;\mathrm{\frac{kJ}{min}} \right )=1170\;\mathrm{kJ}\\\\ \textup{antal g glukose:}&&\frac{1170\;\mathrm{kJ}}{\frac{2840\;\mathrm{kJ}}{180.16\;\mathrm{g}}}= \end{}


Svar #3
08. januar kl. 22:37 af fkh66

Ud fra din mellemregning giver svaret 0,0022?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar kl. 09:14 af Fuzher

Hej fkh66

Jeg løste denne opgave igår aftes:

Forbrændte kalorier på løbetur: 30 min * 38 kJ/min = 1.140 kJ

Reaktionen viser, at man får 2.840 kJ ved 1 mols forbrænding af glukose. Løberen forbrændte kun 1.140 kJ. Løberen har ikke løbet og forbrændt, hvad der svarer til 1 mol.

Vi finder nu ud af hvor mange mol løberen forbrændte:

Antal mol forbrændt under løbetur: 1.140 kJ / 2.840 kJ = 0,000401 kmol = 0,401 mol

Vi finder nu massen:

m = n * M = 0,401 mol * 180,156 g/mol = 72 gram

Vores løber har forbrændt 72 gram.

Håber dette hjalp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar kl. 09:45 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{\#3}\\& \textup{forbr\ae nding:}&&\left ( 30\;\mathrm{min} \right )\cdot \left ( 3{\color{Red} 9}\;\mathrm{\frac{kJ}{min}} \right )=1170\;\mathrm{kJ}\\\\& \textup{antal g glukose:}&&\frac{1170\;\mathrm{kJ}}{\frac{2840\;\mathrm{kJ}}{180.16\;\mathrm{g}}}=74\;\mathrm{g} \end{}


Skriv et svar til: en person løber i 30 min og forbrænder herved 39 kJ/min i den viste reaktion for omdannelse af 1 mol glukose til carbondioxid og vand. angiv hvor mange gram glukose personen forbrænder ved den fysiske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.