Fysik

Bølger

09. januar kl. 20:30 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b.

En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09*10^14 Hz.

a) Hvilken fotonenergi har lyset i joule? I eV?

Svar: 3,37467 * 10^-19 J og 2,10 eV


b) Hvilken bølgelængde har lyset?

Hvordan omregner jeg følgende til nanometer: 

0,589*10^-6 m

og kan det omskrives som

0,000589*10^-9 m ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar kl. 21:59 af SuneChr

1 nm = 10- 9 m      ⇔     109 nm = 1 m
0,589·10- 6 m  =   0,589·10- 6·109 nm =  0,589·10nm 
             


Svar #2
09. januar kl. 22:08 af Zephyrine

Jeg vil ikke selv kunne tænke frem til det - tak for det! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar kl. 23:05 af SuneChr

ad # 2
Det er almindelig forholdsregning/købmandsregning:
    Når 1 æble koster 2,50 kr koster 2 æbler 2 gange så meget.
    Når 1 m = 109 nm  er  0,589·10- 6 m  109 gange så meget.


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.