Matematik

Fortolke en graf

13. januar kl. 14:48 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej jeg skal fortolke en graf. Billedet er vedhæftet

Sammenhæng mellem Antal dage og Antal håndværkere om at bygge et hus

Kan man sige det, at det tager 600 dage hvis der er en håndværker der bygger huset?

Jo flere håndværkere desto færre arbejdsdage? Er der omvendt proportionalitet mellem antal dage og håndværkere?
Vedhæftet fil: Snapchat-124692791.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar kl. 14:58 af peter lind

Du kan da selv se efter om antal dage * håndværkere er konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar kl. 15:27 af ringstedLC

Drej venligst selv dine billeder!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar kl. 15:29 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Proportionalitet}:y &= k\,x \\ \textup{Omv. proportionalitet}:y &= k\cdot \tfrac 1 x \\ y\cdot x &= k \\ 600\cdot 1 &= 600 \end{align*}

- Ja, det tager 600 dg.

- Ja, flere håndværkere gør arbejdet hurtigere.

- Undersøg dine datapar for omv. proportionalitet.


Svar #4
13. januar kl. 16:12 af shain

(2,300) 2 håndværkere på arbejde tager det halve dage at bygge huset.

(4,150) 4 håndværkere der bygger huset tar det 150 dage osv.

Hvis dagene halveres, så halveres antal håndværkere så frem deles.

Svar #5
13. januar kl. 16:14 af shain

2*300=600

150*4= 600

Jeg kan konstatere at der er omvendt proportionalitet mellem antal dage og håndværkere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar kl. 16:46 af ringstedLC

Ja, men kun tilsyneladende.

Gentag beregningen for alle tilgængelige datapar. Det er jo ikke sikkert at det også gælder for de andre. Medtag ihvertfald (6, 100).


Svar #7
13. januar kl. 18:12 af shain

Jep det gør jeg tak skal i have!

Svar #8
13. januar kl. 20:49 af shain

6*100=600

Skriv et svar til: Fortolke en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.