Kemi

Fremstilling af kalium reagens

18. januar kl. 18:07 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal udregne dette:

"Der fremstilles et kalium reagens. Afvej en passende mængde KCl til fremstilling til fremstilling af en 200 mL opløsning, der er 5,0 g/L mht K+, når densiteten kan sættes til 1,000 g/mL. Molvægten for K er 39,1 g/mol. Kaliumchlorid (fast stof), molvægt 74,6 g/mol


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar kl. 21:00 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Opl\o sningens }\\ \textup{indhold af }K^+\textup{:}\\&& m_{K^+}=\left ( 0.200\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 5\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )&=&1.000\;\mathrm{g}\\ \textup{som forefindes i }\\&& \frac{1.000\;\mathrm{g}}{39.1\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}\cdot \left ( 74.6\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right ) &=&1.908\;\mathrm{g}\; KCl \end{}


Svar #2
20. januar kl. 23:37 af Fanansa

Tak skal du have (:


Svar #3
27. januar kl. 15:45 af Fanansa

Hej igen

Kan du forklare hvordan du er kommet frem til nr. 2 formel?

Jeg skal nemlig også have mellemregningerne med i min opgave

Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar kl. 10:51 af mathon

I stoffet \small KCl er masseforholdet

                                                    \small K:KCl=39.1:74.6

Massen af \small K^+ i 200 mL er           \small 1.000\;\mathrm{g}
den tilsvarende masse af
\small KCl er:
                                                    \small \frac{1.000\;\mathrm{g}}{39.1}\cdot 74.6=1.908\;\mathrm{g}


Skriv et svar til: Fremstilling af kalium reagens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.