Kemi

kemi opgaver - organisk kemi

10. februar kl. 13:32 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hey

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at bevsrae denne opgave? Jeg er på totalt bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar kl. 08:42 af Moderatoren

Vil du ikke huske dette i alle dine tråde?

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
15. februar kl. 00:20 af SkolleNørd

#1
Vil du ikke huske dette i alle dine tråde?

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.



Jo men har ikke styr på det og er på bar bynd så skal have hjælp til atforstå den fra bunden af

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar kl. 00:57 af M2023

#0. Jeg indsætter billedet.

Se eventuelt https://en.wikipedia.org/wiki/C3H8O.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar kl. 08:28 af Moderatoren

#2

Det super, start med opgave A så. Hvad ved du om strukturformler? 

Hvad har din lærer sagt? Og hvad står der i din grundbog, eller det du har fået af din lærer? Hvad forstår du ikke ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar kl. 12:31 af M2023

#1.

...Methoxyethan (ether)

...1-propanol (primær alkohol)

...2-propanol (sekundær alkohol)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar kl. 14:12 af M2023

#5. a) og b)...

    X = Methoxyethan (kogepunkt 7,4 °C)

    Z = 1-propanol (kogepunkt 97 °C)

   Y = 2-propanol (kogepunkt 83 °C)

X har det laveste kogepunkt på grund af manglende hydrogenbindinger. Y og Z har begge hydrogenbindinger, men Z er det, som er mindst forgrenet. Derfor er Z det stof, der har det højeste kogepunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar kl. 14:20 af M2023

#0. c) Det mest oplagte er eddikesyre, der har et kogepunkt på 118 °C. Stoffet har mulighed for flere hydrogenbindinger som vist.

 

(Se eventuelt https://en.wikipedia.org/wiki/C2H4O2).


Svar #8
18. februar kl. 21:13 af SkolleNørd

#5
#1.

...Methoxyethan (ether)

...1-propanol (primær alkohol)

...2-propanol (sekundær alkohol)



Skal x være en af bogstaverne eller hvad? Forstår det sket ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar kl. 14:25 af M2023

#8. Stofferne kaldes X, Y og Z til at begynde med. Du skal sætte et navn på hver.


Svar #10
22. februar kl. 20:59 af SkolleNørd

#5

#1.

...Methoxyethan (ether)

...1-propanol (primær alkohol)

...2-propanol (sekundær alkohol)

<hvordan ved du om det er primær, sekundær og tærtier?


Svar #11
22. februar kl. 21:01 af SkolleNørd

#6

#5. a) og b)...

    X = Methoxyethan (kogepunkt 7,4 °C)

    Z = 1-propanol (kogepunkt 97 °C)

   Y = 2-propanol (kogepunkt 83 °C)

X har det laveste kogepunkt på grund af manglende hydrogenbindinger. Y og Z har begge hydrogenbindinger, men Z er det, som er mindst forgrenet. Derfor er Z det stof, der har det højeste kogepunkt.

Der er da hydrogenforbindelser på dem alle?


Skriv et svar til: kemi opgaver - organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.