Fysik

Sikker landing med faldskærm

25. februar kl. 11:33 af laurahansen4343 - Niveau: B-niveau

jeg er igang med en opgave, men har virkelig svært ved at forstå, hvordan jeg skal løse denne opgave: 

Skydiveren trækker på et tidspunkt sin faldskærm og sikkerhedskravene for at lande sikkert på Jorden igen er, at hastigheden ikke må overskride 30 km/h (8,3 m/s). Lad os antage, at udspringeren nærmer sig Jorden med konstant hastighed med udfoldet faldskærm. Udregn for en person (du bestemmer selv personens masse) arealet af faldskærmen, så landingen kommer til at foregå forsvarligt. Vink: i din udregning brug da formlen øverst side 12 i noten om kraft og bevægelse. Brug i din beregning en formfaktor sat til værdien 1. Eftervis dit svar ved at bruge simulationen. 

Er der nogen, der har mulighed for at hjælpe mig med en dybdegående svar?

Håber nogen kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 11:38 af Martin2Holte

Kan du sende formlen øverst side 12 i noten om kraft og bevægelse?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar kl. 11:54 af Martin2Holte

Normalt bruges formlen
Fw = ½ * cw * A * rho * v^2

Fw er modstandskraft, når faldskærm springeren har nået sin endelige fart svarer den til hans egen tyngdekraft.

Cw sættes til 1

A er tværsnitsareal på faldskærmen pi*r^2

rho er luftens densitet 1.3kg/m^3
V er hastigheden

Så skal du bare få r på den ene side og de andre variabler på den anden side af lighedstegnet.

Svar #3
25. februar kl. 11:59 af laurahansen4343

Her er formlen


Svar #4
25. februar kl. 12:00 af laurahansen4343

Kan det passe, at arealet af faldskærmen være cirka 11.75m^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar kl. 12:27 af mathon

Ja
        hvis skydriverens masse er 53.579 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar kl. 12:32 af mathon


        hvis skydriverens masse er 70 kg
        skal arealet være mindst
                                                  15.35 m2


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar kl. 12:50 af ringstedLC

#4

Areal og masse kender kun du. Men deres forhold:

\begin{align*} F_{luft} &= F_{tyn} \\ \tfrac{1}{2}\,c_{W}\,\rho\,A\,{v_{slut}}^2 &= m\,g \\ \frac{A}{m} &= \frac{2\,g}{c_{W}\,\rho\;{v_{slut}}^2} \\ \textup{Areal pr.\,kg} &=...\,\tfrac{\textup{m}^2}{\textup{kg}} \end{align*}


Skriv et svar til: Sikker landing med faldskærm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.