Matematik

bestemmelse af x_1 og x_3

07. marts kl. 19:48 af rubyan - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens jeg har lidt udfordring med denne opgave håber nogle kan hjælpe


Svar #1
07. marts kl. 19:49 af rubyan

opgaven er her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts kl. 20:09 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts kl. 20:15 af jl9

Sæt del-funktionerne lig 0 og løs for x for dem begge. De har begge 2 løsninger; vurder i begge tilfælde hvilken det må være.


Svar #4
07. marts kl. 20:25 af rubyan

#3

Sæt del-funktionerne lig 0 og løs for x for dem begge. De har begge 2 løsninger; vurder i begge tilfælde hvilken det må være.

hejsa når jeg sætter begge lige med 0 får jeg 0.5000000000 og 0.75078125 men ifølge billedet burde en af dem ikke være i - ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts kl. 20:40 af jl9

Jo. For den første ligning (som har x1):

\sqrt{0.25-x^2}=0 \Rightarrow 0.25-x^2 = 0

Dette er en almindelig andengradsligning med to løsninger. Den ene løsning er negativ.


Svar #6
07. marts kl. 20:51 af rubyan

#5

Jo. For den første ligning (som har x1):

\sqrt{0.25-x^2}=0 \Rightarrow 0.25-x^2 = 0

Dette er en almindelig andengradsligning med to løsninger. Den ene løsning er negativ.

Hejsa har et nyt spøgsmål som vedrør samme opgave 

bestem arealet afgrænset af x-aksen og grafen for f og har fundet x til at være  "0.3926990817" skal jeg bruge bestemt integral?? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts kl. 21:07 af Anders521

#6 Ja, Beregn 

\int_{x_{1}}^{x_{2}}f(x)\, \text{d}x \quad \text{og} \quad \int_{x_{2}}^{x_{3}}f(x)\, \text{d}x 


Svar #8
07. marts kl. 21:42 af rubyan

#7

#6 Ja, Beregn 

\int_{x_{1}}^{x_{2}}f(x)\, \text{d}x \quad \text{og} \quad \int_{x_{2}}^{x_{3}}f(x)\, \text{d}x 

hejsa kan du også hjælpe med den næste opgave som lyder bestem den mindste afstand mellem punktet p og grafen for funktion f.     fik  arealet afgræsnet af x-aksen har arealet "0.6640807956"

og arealet af grafen f har arealet "0.04415125051"


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts kl. 22:10 af Anders521

#8 Kun en ide. Med koordinater (xp,yp) til P og et punkt (x,f(x)) på grafen for f har vi afstandsfunktionen

d2 = (xp - x)2 + (yp - f(x))2 

Bestem d' og løs ligningen d '(x) = 0. Forhåbentlig er der kun en løsning x* . Med (x*,f(x*)) og (xp,yp) kan du danne dig en vektor, hvis længde giver dig den mindste afstand mellem P og grafen for funktionen f.


Svar #10
07. marts kl. 22:37 af rubyan

#9

#8 Kun en ide. Med koordinater (xp,yp) til P og et punkt (x,f(x)) på grafen for f har vi afstandsfunktionen

d2 = (xp - x)2 + (yp - f(x))2 

Bestem d' og løs ligningen d '(x) = 0. Forhåbentlig er der kun en løsning x* . Med (x*,f(x*)) og (xp,yp) kan du danne dig en vektor, hvis længde giver dig den mindste afstand mellem P og grafen for funktionen f.


men i hele opgaven finder vi ikke et punkt på f og derfra kan vi ikke bruge afstand funktion. 

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts kl. 22:56 af jl9

Er der mere til opgaveformuleringen end den i det vedhæftede opgave a) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts kl. 23:21 af SuneChr

Ad # 6
Man kan måske undre sig over, ud over en øvelse i opstilling af et bestemt integral, hvilken betydning
arealet af punktmængden {(x , y) | x1 ≤ x ≤ x3  ∧  0 ≤ y ≤ f (x) } har i i forbindelse med det dråbeformede metalbur til et stearinlys. Det ville, alternativt, have givet mening at opstille et bestemt integral til bestemmelse af kurvelængden svarende til intervallet    x1 ≤ x ≤ x3 .


Svar #13
07. marts kl. 23:24 af rubyan

#11

Er der mere til opgaveformuleringen end den i det vedhæftede opgave a) ?

ja vi får at vide den er kontinuert og hvad punkter til p er som lægger i filen 


Skriv et svar til: bestemmelse af x_1 og x_3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.