Matematik

Find b og c

07. marts kl. 21:27 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave, nogle som kan hjælpe?

Har vedhæftet et billede.


Svar #1
07. marts kl. 21:28 af Eca

Jeg får det til f(x) = 2x^2 +3x+12

Men når jeg finder tangenten får jeg y = 7x+10 i stedet for -10?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts kl. 22:39 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts kl. 23:00 af ringstedLC

a) Du har måske en fortegnsfejl:

\begin{align*} 7 &= f'(1) \\ &= 4\cdot 1+b\Rightarrow b=3 \\ 7\cdot 1-10 &= 2\cdot 1^2+3\cdot 1+c \\ 7-10-2-3 &= c &&\Rightarrow c=-8 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts kl. 23:09 af AMelev

Tangenten oplyser to ting:
1) f(1) = y = 7·1-10= -3 
2) f '(1) = 7, da hældningskoefficienten til tangenten er 7

Udnyttelse af b) f'(x) = 4x +b; f'(1) = 4 + b = 7, så b = 3
Udnyttelse af a) f(1) = 2·12+3·1+c = -3 ⇔ 5+c=-3 ⇔c = -8
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts kl. 23:13 af peter lind

f'(x) = 4x+b    f'(1) = 4+b  = 7 <=> b= 3

tangentens ligning

y = f'(1)( x -1) + f(1)   = 7x-7+f(1) =  7x-10 

f(1) = 2 + b + c = 5+c

Kan du så klare resten selv


Svar #6
08. marts kl. 19:42 af Eca

Tak:)


Skriv et svar til: Find b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.