Kemi

Beregn c((Na2SO4(aq)) i opløsningen 7m mL vand.

14. marts kl. 09:02 af Mismis123 - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har fået enopgave som lyder: 

vi opløser 1,7 gram natriumsulfat (Na2So4(s)) i 75 mL vand. 

a) Beregn c((Na2So4(aq)) i opløsningen. 

B) beregn pH i opløsningen. 

Jeg har prøvet mig lidt frem men syntes ikke jeg kan få noget der giver mening. 

Håber i kan hjælpe:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts kl. 09:03 af Moderatoren

Skriv, hvad du har prøvet dig frem med. Måske er du på rette vej


Svar #2
14. marts kl. 09:11 af Mismis123

okay, men er itvivl om det er en amfolyt? 

a)  (2* 22,9)+ 32,06+(4*16) = 141,86 

men da der kun er 1,7 gram så: 

1,7/141,86 = 0,0119 

n=0,0119

c=n/V 

c=0,0119/0,075 = 0,158 

b) pH=-log(h30) 

pH=-log (0,158) 

=0,8 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts kl. 09:32 af mathon

En amfolyt er et stof, der både kan reagere som syre og som base.
\small S{O_4}^{2-} kan kun reagere som base. Amfolytspørgsmålet kan derfor negligeres.


Svar #4
14. marts kl. 09:36 af Mismis123

Okay super tak! 

så tror jeg kun at jeg skal have lidt hjælp til sppørgsmål b) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts kl. 10:04 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )\\\\&& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 12.01-\log(0.160) \right )=6.40\\\\\\&&pH=14-pOH=14-6.40=7.6 \end{}


Svar #6
14. marts kl. 10:15 af Mismis123

Okay det var den formel jeg ikke kunne finde frem til. TUSIND TAK! 


Skriv et svar til: Beregn c((Na2SO4(aq)) i opløsningen 7m mL vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.