Kemi

10 gram H3PO4 opløses i 100 mL vand.

14. marts kl. 09:07 af Mismis123 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har fået en opgaven jeg har svært ved at forstå og har fået et hint om at H3PO4 er en amfolyt. 

opgaven lyder: 

10 gram H3PO4 opløses i 100 mL vand. 

a) beregn c(H3PO4) i opløsningen . 

b) Beregn pH-værdien i opløsningen. 

Håber i kan hjælpe:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts kl. 09:32 af Moderatoren

Skriv, hvad du har svært ved at forstå. Det gør det meget lettere at hjælpe dig med at forstå.


Svar #2
14. marts kl. 09:59 af Mismis123

Jeg ved ikke om jeg gør det besværligt for mig selv men Jeg har ind til videre skrevet: 

3* 1g/mol + 31 g/mol+ 4*16 g/mol = 98 

10g / 98 g/mol= 9,8 mol 

c= n/V

c= 9,8/0,100 

c= 98 

Men kan det passe at det bliver 98? og er det så det jeg skal sige -log(98) for at finde pH. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts kl. 10:23 af mathon

\small H_3P{O_4} er en middelstærk syre og derfor ikke en amfolyt.

\small \begin{array}{llllll}&\textup{Antal mol}& n_{\mathrm{H_3{PO_4}}}=0.102\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Koncentration}&c=\frac{0.102\;\mathrm{mol}}{0.1\;\mathrm{L}}=1.02\;\mathrm{M}\\\\\\\textbf{b)}\\&& pH= \frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log\left ( c_s \right ) \right )\\\\&& pH= \frac{1}{2}\cdot \left ( 2.12-\log\left ( 1.02 \right ) \right )=2.1 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts kl. 10:24 af mathon

alle beregninger ved 25ºC.


Svar #5
14. marts kl. 11:46 af Mismis123

hvordan fik du det til 0,102 mol?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts kl. 09:23 af mathon

#5
         \small \small \small \begin{array}{llllll}&\textup{Antal mol:}& n_{\mathrm{H_3{PO_4}}}=\frac{10\;\mathrm{g}}{97.995\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.102\;\mathrm{mol}\\\\\ \end{}


Skriv et svar til: 10 gram H3PO4 opløses i 100 mL vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.