Matematik

Hvad betyder diskriminanten for det grafiske billede af en parabel og hvordan beregnes den?

16. april kl. 10:57 af FernandoEspinosa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad betyder diskriminanten for det grafiske billede af en parabel og hvordan beregnes den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april kl. 12:10 af MentorMath

Hej,

Se først vidoerne

https://www.youtube.com/watch?v=6lARfuway_0

https://www.youtube.com/watch?v=UF03d70PrL4

og skriv, hvis du stadig har spørgsmål dertil :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april kl. 13:10 af mathon

Når diskriminanten 
                                  \begin{array}{lllllll} d<0\textup{ har parablen ingen f\ae lles punkter med x-aksen }\\\; \; \; \; \; \; \; \textup{dvs n\aa r } a<0\textup{ ligger parablen under x-aksen}\\\; \; \; \; \; \; \; \textup{dvs n\aa r } a> 0\textup{ ligger parablen over x-aksen.}\\\\ d=0 \textup{ er x-aksen tangent i toppunktet.}\\\\ d>0\textup{ har parablen to f\ae lles punkter med x-aksen.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april kl. 15:44 af Eksperimentalfysikeren

Diskriminanten har sammen med koefficienten til andengradsledet betydning for afstanden mellem rødderne. Afstanden er:

\frac{\sqrt{D}}{A}

Rødderne er jo:

\frac{-B\pm \sqrt{D}}{2A}

så de ligger

\frac{\sqrt{D}}{2A}

på hver sin side af symmetriaksen.


Skriv et svar til: Hvad betyder diskriminanten for det grafiske billede af en parabel og hvordan beregnes den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.