Matematik

radius af cylinder

19. april kl. 10:35 af manmanlu - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder jeg radius ud fra cylinderen når jeg har fundet omkredsen til at være 56,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april kl. 11:04 af PeterValberg

Radius er det halve af diameteren, sidstnævnte kan bestemmes som:

d=\frac{O}{\pi}

hvor O er omkredsen og d er diameteren

Radius kan dermed bestemmes som:

r=\frac{O}{2\pi}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: radius af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.