Matematik

Akuut sandsynlighed

18. juni 2024 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at besvar nedenstående spørgesmål, til min matematik eksamen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2024 af Moderatoren

Hvad har du brug for hjælp til, når du skal besvare spørgsmålet? Hvad er du i tvivl om? 


Svar #2
18. juni 2024 af Adl9

Jeg forstår ikke selve spørgesmålet


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2024 af SuneChr

Den generelle normalfordeling bestemmes ved funktionen

\varphi (x)=\frac{1}{\sqrt{2\pi \sigma ^{2}}}e^{-\frac{\left ( x-\mu \right )^{2}}{2\sigma ^{2}}}

Hvis vi sætter μ = 0 og σ = 1  får vi standardnormalfordelingen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2024 af AMelev

En generel normalfordeling X er defineret som X = σ·U + μ, hvor U er standardnormalfordelingen N(0,1)
Man kan ud fra regnereglerne for middelvæærdi og varians vise,  at E(X) = μ og V(X) = σ2, så X~N(μ,σ)

P(X\leq x)=P(\sigma \cdot U+\mu\leq x)=P(U\leq \frac{x-\mu}{\sigma}) (da σ er positiv, bevares ulighedstegnet)

Altså er fordedlingsfunktionen for X F(x)=\Phi (\frac{x-\mu}{\sigma})


Skriv et svar til: Akuut sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.