Kemi

Bufferberegninger

12. juli 2024 af Infinitiv89 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg står i den situation, at jeg skal fremstille en buffer til et forsøg. Den skal indeholde MilliQ-vand med:

- 0,055 M CaCl2

- 0,055 M Trisbase 

- 10 μg/ml chloramphenicol

- 0,14 M NaCl

Hvordan griber jeg det an? Håber, det giver mening, er lidt forvirret. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2024 af mathon

Den skal indeholde MilliQ-vand ?


Svar #2
12. juli 2024 af Infinitiv89

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juli 2024 af mathon

Du nævner intet om bufferens brugsvolumen.


Svar #4
12. juli 2024 af Infinitiv89

Jeg skal anvende den til at fortynde en række mikrobielle kulturer: 180 mikroliter buffer + 20 mikroliter kultur. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juli 2024 af mathon


                         


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juli 2024 af mathon

       CaCl2:                       m = (180·10-6 L) · (0.055 mol/L) · (110.99  g/mol)         =   1.099 mg

       Tris base:                 m = (180·10-6 L) · (0.055 mol/L) · (121.136  g/mol)        =   1.199 mg

       Chloramfenicol:       m = (10·10-6 g/mL) · (180·10-3 mL)                                 =   0.0018 mg     

       NaCl:                       m = (180·10-6 L) · (0.14 mol/L) · (58.45 g/mol)                =   1.47294 mg


Skriv et svar til: Bufferberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.