Matematik

Vektor

15. september kl. 13:17 af YellowDuck - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for at vide, om jeg har gjort opgave c rigtig. Jeg har vedhæftet det som fil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september kl. 14:47 af ringstedLC

Det har du ikke!

Når vektor v og vektor w "kun" indeholder t2 i skalarproduktet, kan der højest blive to løsninger.

Så den er nok gal med din ligning og det kunne du selv have kontrolleret ved at indtegne løsningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september kl. 14:55 af ringstedLC

NB. I dine beregninger og besvarelse skal et eventuelt interval for t medtages.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september kl. 15:20 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\ && \overrightarrow{v}(t) \perp \textup{p\aa }\begin{pmatrix}-3\\4\end{pmatrix}\\\\&&\begin{pmatrix}3t^2-4t \\ 1\end{}\cdot\begin{pmatrix}-3\\4 \end{}=0\\\\&& -9t^2+12t+1\cdot 4=0\\\\\\&& -9t^2+12t+4=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix}\frac{2-2\sqrt{2}}{3}\\ \frac{2+2\sqrt{2}}{3} \end{}\right. \end{}


Svar #4
15. september kl. 15:45 af YellowDuck

tak!


Svar #5
15. september kl. 15:46 af YellowDuck

Ah ja jeg kan godt se det, jeg kom til at bruge s(t) i stedet for min differentieret version af den, som er v(t). Nu får jeg det samme svar som dit


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.