Kemi

Ligevægt

06. oktober 2024 af joasojaoj - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har svært med at løse denne opgave. Jeg føler ikke, at der er nok infomationer:


Svar #1
06. oktober 2024 af joasojaoj

Opgave:


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2024 af mathon

Der mangler oplysning om Ki ligevægt.


Svar #3
06. oktober 2024 af joasojaoj

#2

Der mangler oplysning om Ki ligevægt.

Måske ligger oplysningen ved den forrige opgave:


Svar #4
06. oktober 2024 af joasojaoj

#2

Der mangler oplysning om Ki ligevægt.

Jeg har regnet den sådan her ud:


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll}\textbf{Ved 25}\degree \textbf{C}\\&& pK_{s3}(H_3Cit)=6.4\;\mathrm{M}\\\\&& K_b=10^{-pK_b}=10^{-(14-pK_s)}=10^{-(14-6.4)}=2.51189\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\\\\\\&\textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:}&\underset{\frac{0.250\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}-\frac{\left\{x\right\}\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}}{Cit^{3-}\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\leftrightharpoons\;\underset{\frac{\left\{x\right\}\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}}{HCit^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{\frac{\left\{x\right\}\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}}{OH^-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\&\textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}&\frac{[HCit^{2-}]\cdot [OH^-]}{[Cit^{3-}]}=K_b\\\\\\&& \frac{\left(\frac{\left\{x\right\}\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}\right)^2}{\frac{0.250\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}-\frac{\left\{x\right\}\;\mathrm{mol}}{0.3\;\mathrm{L}}}=2.51189\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\qquad \left\{x\right\}>0\\\\&&x=4.34\cdot 10^{-5}\;\mathrm{M}\\\\\\&\textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:}\\&&[Cit^{3-}]=(0.83333-0.000145)M=0.833188\;\mathrm{M}\\\\&& [HCit^{2-}]=[OH^-]=\frac{4.34\cdot10^{-5}}{0.3}\;\mathrm{M}=0.000145\;\mathrm{M}\\\\\\ &\textup{Beregning af pH:}\\&&pH=14-pOH=14-(-\log(0.000145))=10.2 \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll}. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&0<\left\{x\right\}<0.250 \end{}


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.