Kemi

Hjælp

07. oktober 2024 af joasojaoj - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp til følgende opgave:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2024 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:}&& \underset{3\cdot (0.0150\;\mathrm{M})-x}{N{H_4}^+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{0.0150\;\mathrm{M}-x}{Cit^{3-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\leftrightharpoons\;\underset{x}{NH_3}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{x}{HCit^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&&\frac{[NH_3]\cdot [HCit^{2-}]}{[N{H_4}^+]\cdot [Cit^{3-}]}=K_c\\\\\\&& \frac{x^2}{(0.0450\;\mathrm{M}-x)\cdot(0.0150\;\mathrm{M}-x)}=10^{-2.85}\qquad 0<\left\{x\right\}<0.0150\\\\&&x=0.00076\;\mathrm{M}\\\\\\ \textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:}\\&&[N{H_4}^+]=(0.0450-0.00076)\;\mathrm{M}=0.04424\;\mathrm{M}\\\\&&[Cit^{3-}]=(0.0150-0.00076)\;\mathrm{M}\,\,=0.01424\;\mathrm{M}\\\\&& [NH_3]=[HCit^{2-}]\qquad \qquad \qquad =0.00076\;\mathrm{M}\\\\\\ \textbf{Pufferligningen:}\\&&pH=pK_s+\log\left(\frac{[B]}{[S]} \right )\\\\&& pH=pK_{s3}+\log\left(\frac{[Cit^{3-}]}{[HCit^{2-}]} \right )\\\\&&pH=6.4+\log\left(\frac{0.01424}{0.00076} \right )=7.7 \end{}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.