Matematik

Udtryk for x

28. oktober 2024 af Eca - Niveau: A-niveau

Hej er lidt i tvivl om jeg forstår denne opgave korrekt. Nogle som kan hjælpe? Det er b'eren

Kan man godt skrive: f(x)*2 + x*2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2024 af peter lind

når x=3 er arealet x*y = 3*f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textup{Omkreds af rektangel}\\&\textup{for }x=3\textup{:}\\&&O(3)=2\cdot 3+2\cdot f(3) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Omkreds af rektangel:}\\&&O(x)=2\cdot x+2\cdot \left(6\cdot e^{-0.5x} \right ),\quad 0\leq x\leq10 \\\\&& O(x)=2x+12\cdot e^{-0.5x} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2024 af mathon

Mindst mulig omkreds
kræver bl.a

                              \begin{array}{lllll} O{\,}'(x)=0 \end{}


Svar #6
28. oktober 2024 af Eca

Ok det giver mening, tak!


Skriv et svar til: Udtryk for x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.