Kemi

Syrestyrkekonstant af butansyre

31. oktober 2024 af JegDør - Niveau: A-niveau
Hej

Jeg skal udregne syrestyrkekonstanten af butansyre. Jeg kender kun dens pKs-værdi som er 4.8.

Jeg ved de følgende formler kan anvendes:
K_s = 10^-pKs eller pKs = -log(Ks)

Men når jeg bruger begge formler, får jeg to forskellige resultater, hvordan kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2024 af mathon

Du skal kun bruge den første formel.


Svar #2
31. oktober 2024 af JegDør

#1
Du skal kun bruge den første formel.

Mange tak for svar! Må jeg spørge hvorfor kun den første, burde begge ikke give de samme resultater? Eller er den anden formel brugt til noget andet specifikt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2024 af mathon

Jeg skal udregne butansyres syrestyrkekonstant:

                                                                                                               K_s=\left\{10^{-pKs}\right\}\;\mathrm{M}=\left\{10^{-4.8}\right\}\;\mathrm{M}=1.58(489)\;\mathrm{M}

Du skal ikke beregne pks, som du i forvejen har oplyst.

................

Kontrol:

                  pKs=-\log \left(1.58489\cdot 10^{-5}\right)=4.8


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2024 af mathon

Mindre rettelse:

Jeg skal udregne butansyres syrestyrkekonstant:

                                                                                                               K_s=\left\{10^{-pKs}\right\}\;\mathrm{M}=\left\{10^{-4.8}\right\}\;\mathrm{M}=1.58(489)\cdot {\color{Red}{10^{-5}}}\;\mathrm{M}

Du skal ikke beregne pks, som du i forvejen har oplyst.

................

Kontrol:

                  pKs=-\log \left(1.58489\cdot 10^{-5}\right)=4.8


Skriv et svar til: Syrestyrkekonstant af butansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.