Matematik

Skæringspunkter for andengradspolynomium

14. november 2024 af Elizabethkarstensen - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg er igang med en mat aflevering og i en af opgaverne står der:

Et andengradspolynomium er givet ved

f(x) =−0,74x2−5,3x+ 7,2

Bestem skæringspunkterne mellem grafen for f og koordinatsystemets akser.

Jeg har tegnet grafen i GeoGebra, så jeg kan jo sagten bare aflæse den, men jeg tror også at jeg skal prøve at regne det ud. Kan ikke helt huske hvordan man gør, og Google hjælper selvfølgelig ikke. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Sk\ae ring med x-aksen:}\\&&-0.74x^2-5.3x+7.2=y=0\\\\&& -0.74x^2-5.3x+7.2=0\\\\&& x=\frac{-(-5.3)\mp\sqrt{(-5.3)^2-4\cdot(-0.74)\cdot7.2}}{2\cdot(-.74)}\\\\&&x= \left\{\begin{matrix}-8.33017\\1.16801 \end{}\right.\\\\\textup{dvs i punkterne:}&&(-8.33017;0)\quad \textup{og}\quad (1.16801;0)\\\\\\\\ \textbf{Sk\ae ring med y-aksen:}\\\\&& y=-0.74x^2-5.3x+7.2\quad \textup{og}\quad x=0\\\\&& y=-0.74\cdot 0^2-5.3\cdot 0+7.2\quad \quad \!\!\!y=7.2\\\\ \textup{dvs punktet}&&(0\,;7.2) \end{}


Skriv et svar til: Skæringspunkter for andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.