Matematik

matematikopgave om trekant

24. november 2024 af EllaS31 - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen som ved hvordan b i denne opgave skal løses? har fået a til 12-x^2

Vedhæftet fil: matematikopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2024 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2024 af peter lind

 


Svar #4
24. november 2024 af EllaS31

forstår stadig ikke hvordan b giver 2,4


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2024 af mathon

                                        \small \small \frac{x}{4}=\frac{6-x}{6}\qquad 0<x<4

gang overkors:

                               \begin{array}{lllllll} x\cdot 6=4\cdot(6-x)\\\\ 6x=24-4x\\\\ 10x=24\\\\ x=\frac{24}{10}=2.4 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2024 af StoreNord

Når det blå hjørne rammer hypotenusen, har Atilovers samme areal som det blå kvadrat.
        12-x² = x²       løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2024 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2024 af StoreNord

Desværre giver Svar #6 et forkert facit"


Svar #9
24. november 2024 af EllaS31

Tak for hjælpen, forstår stadig ikke helt hvorfor man divider her x/4 og 6-x/x. jeg havde bare tænkt at man skulle minus med x 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2024 af jl9

#9 Regneregler for retvinklet trekant:

tan(v) = modstående katete / hosliggende katete

Vinklen er ens, derfor:

4/6 = x/(6-x)

eller

4/6 = (4-x)/x


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2024 af M2023

#9. Du har tre ensvinklede trekanter som vist:

\frac{lang\;side}{kort \;side}=\frac{6}{4}=\frac{6-x}{x}=\frac{x}{4-x}

De giver tre muligheder

\frac{6}{4}=\frac{6-x}{x}\Leftrightarrow6x=24-4x\Leftrightarrow10x=24\Leftrightarrow x=2,4

\frac{6}{4}=\frac{x}{4-x}\Leftrightarrow 24-6x=4x\Leftrightarrow 24=10x\Leftrightarrow x=2,4

\frac{6-x}{x}=\frac{x}{4-x}\Leftrightarrow (6-x)(4-x)=x^2\Leftrightarrow 24-10x+x^2=x^2 \Leftrightarrow x=2,4

Vedhæftet fil:trekanter.png

Svar #12
24. november 2024 af EllaS31

Tak, det giver rigtigt godt mening mu

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2024 af StoreNord

#0
For at finde svaret på b) synes du måske, det er nemmere at finde skæringspunktet mellem to rette linjer.
Den ene linje kan beskrives som d(x)=-x og den anden som h(x)  med begyndelsespværdien -4 og hældningen 4/6.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. november 2024 af M2023

#0. Generelt: For en retvinklet trekant med kateterne a og b er siden på det størst mulige kvadrat givet ved ab/(a + b).


Skriv et svar til: matematikopgave om trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.