Matematik

Reducer

03. december 2024 af Eca - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder lidt fast i en opgave, hvor jeg er i gang med at reducere noget, nogle som kan hjælpe mig?


Svar #1
03. december 2024 af Eca

Indtil videre er jeg nået så langt men ved ikke om det er korrekt, fordi er ret sikker på at f skal være en løsning til differentialligningen med lige nu vil det ikke være en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2024 af M2023

#0. 

Man gør prøve

Venstre:\;y\cdot\frac{dy}{dx}=\;\sqrt{x^2+1}\cdot \frac{x}{\sqrt{x^2+1}}=x

H\o jre :\; x

Det ses, at prøven stemmer, og at f derfor er en løsning.


Svar #3
03. december 2024 af Eca

hvordan får du den sidste brøk til at give x?


Svar #4
03. december 2024 af Eca

Nårh jeg fandt ud af det nu:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2024 af mathon

                  \begin{array}{llllll} \sqrt{x^2+1}\cdot \frac{x}{\sqrt{x^2+1}}= \frac{\cancel{\sqrt{x^2+1}}}{\cancel{\sqrt{x^2+1}}}\cdot x=1\cdot x = x \end{}


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.