Kemi

Stofmængdeberegning

12. december 2024 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der kan hjælpe mig med fælgende opgave. Har lidt svært ved den

Vedhæftet fil: Untitled picture.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2024 af M2023

#0. Indsætter billedet. Krystalvand i magnesiumsulfat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2024 af M2023

#0. Formlen er MgSO4·xH2O. Her er x antal mol H2O pr. mol MgSO4.

M(MgSO_4\cdot xH_2O) = M(MgSO_4) + x\cdot M(H_2O)\Rightarrow

\frac{m(MgSO_4\cdot xH_2O)}{n(MgSO_4\cdot xH_2O)} = M(MgSO_4) + x\cdot M(H_2O) \Rightarrow

\frac{m(MgSO_4\cdot x H_2O)}{n(Ba(OH)_2)} = M(MgSO_4) + x\cdot M(H_2O) \Rightarrow

\frac{m(MgSO_4\cdot x H_2O)}{V(Ba(OH)_2)\cdot C(Ba(OH)_2)} = M(MgSO_4) + x\cdot M(H_2O) \Rightarrow

x = \left(\frac{m(MgSO_4\cdot x H_2O)}{V(Ba(OH)_2)\cdot C(Ba(OH)_2)} - M(MgSO_4) \right ) \cdot \frac{1}{M(H_2O)}


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.